20130919

Belgische koning trekt tweet in

[Author: ]

[Time Published September 19, 2013 at 09:39PM]

[<-- Content]
Koning Filip van België heeft een enthousiaste tweet ingetrokken. "Ik voel me goed als Koning! Leve België!", stond er kort te lezen op MonarchieBE, het officiële Twitteraccount van het Belgische koningshuis. Na enkele minuten verdween de tweet zonder uitleg.

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Misschien was het account gehackt, maar het kan ook zijn dat men ten paleize de tweet toch iets te populair vond. Opmerkelijk is in ieder geval dat de tweet alleen in het Nederlands was, terwijl alles normaal gesproken ook in het Frans geplaatst wordt.

'Zoekende'


"Filip is nog wat zoekende op Twitter", zegt correspondent Joris van Poppel over de koning, die begin deze maand zijn eerste tweets verstuurde. "Het is nu een combinatie van officiële gelegenheden en persoonlijke boodschappen."

Zo verstuurde Filip eerder deze week de tweet: "Straks Blijde Intrede in Henegouwen, nu kinderen net op school afgezet."

De tweets van zijn Nederlandse collega Willem-Alexander zijn een stuk formeler. Hier zet de Rijksvoorlichtingsdienst alleen officiële mededelingen door.

[-->]



[Source: http://nos.nl/koningshuis/artikel/553162-belgische-koning-trekt-tweet-in.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten