20140112

Pizza met vork? Niet in New York!

[~Time Published January 12, 2014 at 10:15PM]

*/*/*/*/*/\*\*\*\*\*

Burgemeester Bill de Blasio van New York heeft volgens veel van zijn twitterende stadsgenoten een enorme blunder begaan. Geen politieke misstap, maar een faux pas op culinair gebied. Op een lunchbijeenkomst at de burgemeester zijn pizza...met mes en vork!


De Blasio was op bezoek in Staten Island, een van de vijf New Yorkse stadsdistricten. In een pizzeria sprak hij met ondernemers en buurtbewoners. Die keken verbaasd op toen hun burgemeester zijn pizzapunt met mes en vork begon te eten, in plaats van met zijn handen.


Blasfemie


Foto's van de pizza-etende burgervader verschenen op internet en twitteraars spraken al snel van forkgate (vorkschandaal). Er werd gesproken van blasfemie en de burgemeester werd een elitaire buitenstaander genoemd.


"Hij weet niet beter, hij groeide op in de buurt van Boston", schreef iemand. Uit de mond van een New Yorker is dat zeker geen compliment: zo is de rivaliteit tussen de honkbalploegen New York Yankees en Boston Red Sox bijzonder bitter.


Donald Trump


De Democraat Bill de Blasio is niet de eerste politicus die de typisch New Yorkse pizza-etiquette niet kent. De Republikeinen Sarah Palin en Donald Trump gingen hem voor. Tv-komiek Jon Stewart ging in 2011 helemaal los in zijn populaire The Daily Show toen hij dat hoorde: "Meneer Trump, steek die vork in 't vervolg maar meteen in de ogen van New York!"


De Blasio, die trots is op zijn Italiaans-Amerikaanse afkomst, verdedigde zich door te zeggen dat in Italiƫ iedereen bestek gebruikt bij het eten van een pizza. Hij zei ook dat hij wel begon met mes en vork, maar al snel zijn handen gebruikte.




*/*/*/*/*/View@Source\*\*\*\*\* (http://feeds.nos.nl/~r/nosjournaal/~3/k--_81osFWY/595994-pizza-met-vork-niet-in-new-york.html)



[IFTTTautoSHAREv1.015 | Shared with ifttt.com More shared news etc on: http://bit.ly/Schavuiten_blog | RSS source: http://theoldreader.com/profile/51411ac5bd9279fddb0009c6]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten