20131111

Meer geld voor jeugd-ggz

[Author: ]

[Time Published November 11, 2013 at 02:04AM]

[ < - - Content ]
Gemeenten krijgen vanaf 1 januari 2015 meer geld dan gepland voor de psychische hulp aan jongeren en hun ouders. Staatssecretaris Van Rijn heeft het budget dat gemeenten krijgen voor jeugd-ggz-taken verhoogd van 700 miljoen euro naar 850 miljoen euro. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer.

In 2015 worden de gemeenten verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheidszorg aan jongeren. Ze krijgen daarvoor geld dat nu nog naar de zorgverzekeraars gaat.

Meer geld


Uit navraag bij de verzekeraars en de zorgaanbieders bleek dat er veel meer geld naar de jeugd-ggz gaat dan het kabinet had berekend. Dat komt vooral doordat niet alleen kinderen en jongeren worden behandeld, maar vaak ook hun ouders. Ook voor die behandelingen worden de gemeenten verantwoordelijk.

De verhoging betekent niet dat het kabinet meer geld moet uitgeven. De 150 miljoen extra wordt uit het budget voor de verzekeraars gehaald.

[ - - > ]



[Source: http://nos.nl/artikel/573527-meer-geld-voor-jeugdggz.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten