20130917

Iran: Toegang Twitter was storing

[Author: ]

[Time Published September 17, 2013 at 02:21PM]

[<-- Content]
De oorzaak van de tijdelijke beschikbaarheid gisteravond van Twitter en Facebook in Iran was een technische storing. Dat heeft een functionaris van een Iraanse commissie gezegd die het Iraanse internetgebruik in de gaten houdt.

De functionaris zegt dat de storing snel was verholpen. De oorzaak is nog niet bekend. Volgens de functionaris is er een onderzoek ingesteld en wordt er actie ondernomen als blijkt dat het om een menselijke fout gaat.

Teleurstelling


Veel Iraanse internetgebruikers zijn teleurgesteld dat het slechts om een storing ging. Toen gisteravond Twitter en Facebook plotseling toegankelijk waren, hoopten veel internetgebruikers dat er een einde was gekomen aan de strenge internetregelgeving.

Ze dachten dat de nieuwe president Hasan Rouhani een gebaar wilde maken. Die had tijdens de verkiezingscampagne immers gepleit voor meer openheid en gaf onlangs aan dat hij de banden met het Westen wil verbeteren.

Twitteraars en Facebook-gebruikers schreven berichten als "Dank u wel, Rouhani" en "God heeft Facebook bevrijd".

Proxy's


Het optimisme verstomde snel toen vanochtend de sociale media weer geblokkeerd waren. Via zogeheten proxyservers - waarmee de blokkade deels kan worden omzeild - uitten Iraniƫrs hun ongenoegen.

Twitter, Facebook en andere sociale Inetwerksites werden in 2009 geblokkeerd, na de herverkiezing van president Ahmadinejad.

[-->]



[Source: http://nos.nl/artikel/552136-iran-toegang-twitter-was-storing.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten