20131031

Beeld kopstoot Zidane weggehaald

[Author: ]

[Time Published October 31, 2013 at 04:59AM]

[ < - - Content ]

Een metershoog standbeeld van de Franse ex-voetballer Zinedine Zidane is na een paar weken alweer weggehaald van een boulevard in Qatar. Een kunstenaar had uitgebeeld hoe Zidane tijdens de finale van het WK voetbal in 2006 een kopstoot gaf aan de Italiaan Marco Materazzi.


Op sociale media werd volop gesproken over het standbeeld. Veel inwoners van het islamitische Qatar vonden het beeld ongepast omdat het geweld zou stimuleren.


Gisteren verschenen plotseling een vrachtauto en drie gemeentewerkers en werd het beeld verwijderd. Het krijgt binnenkort een plek in het Arab Museum of Modern Art in de hoofdstad Doha.


WK-bid


Zidane was een van de gezichten achter het succesvolle bid van Qatar voor het WK voetbal in 2022. De Franse middenvelder is razend populair in het oliestaatje.


De kopstoot in de WK finale in Berlijn betekende het roemloze einde van Zidanes carrière. Hij werd met rood van het veld gestuurd en beëindigde zijn actieve loopbaan.


[ - - > ]



[Source: http://nos.nl/artikel/569159-beeld-kopstoot-zidane-weggehaald.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten