20140114

Crowdfunding in jaar verdubbeld

[~Time Published January 14, 2014 at 01:28PM]

*/*/*/*/*/\*\*\*\*\*

In Nederland is vorig jaar 32 miljoen euro opgehaald met crowdfunding, het online vergaren van kapitaal bij een grote groep kleine investeerders. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2012.


In 2012 werd 14 miljoen euro opgehaald. Dat zegt adviesbureau Douw&Koren dat adviezen geeft op het gebied van crowdfunding. In 2011 werd er nog 2,5 miljoen euro opgehaald.


Volgens het adviesbureau is crowdfunding vooral toegenomen bij commerciële ondernemingen. Crowdfunding bij goede doelen en creatieven projecten steeg minder sterk.


Oersoep


Een voorbeeld van een succesvol crowdfundingproject is Oersoep in Nijmegen. Deze bierbrouwerij begon ooit klein, maar heeft inmiddels bijna 200 bierrecepten.


De initiatiefnemers benaderden kennissen, familie en andere belangstellenden voor een investering. Er werd uiteindelijk 150.000 euro opgehaald.


Het bier wordt geëxporteerd naar onder meer Italië en binnenkort doet Oersoep mee aan een groot brouwersfestival in de VS.


Vastgoed en natuur


Voor de toekomst voorziet adviesbureau Douw&Koren vooral een groei op het gebied van sport en design.


Ook vastgoed- en natuurprojecten zullen naar verwachting vaker met crowdfunding worden gefinancierd.




*/*/*/*/*/View@Source\*\*\*\*\* (http://ift.tt/1aYTzjC)



[IFTTTautoSHAREv1.015 | Shared with ifttt.com More shared news etc on: http://bit.ly/Schavuiten_blog | RSS source: http://ift.tt/1heth1N]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten