20131215

Streep door verbod polygamie

[Author: ]

[Time Published December 15, 2013 at 03:47PM]

[ < - - Content ]
Een wet die polygamie verbiedt in de Amerikaanse staat Utah is voor een deel in strijd met de grondwet. Dat heeft een federale rechter bepaald. Voorstanders van polygamie zijn opgelucht door de uitspraak.

De zaak was aangespannen door een groep fundamentalistische Mormonen, onder wie Kody Brown en zijn vier vrouwen, bekend van de reality-show 'Sister Wives'. Zij geloven dat polygamie in de hemel beloond wordt.

Godsdienst


Volgens de rechter zijn belangrijke delen van het verbod in strijd met de vrijheid van godsdienst zoals die in de grondwet is geregeld.

Belangengroepering voor polygamisten reageren opgelucht. Volgens hen zijn veel gezinnen jarenlang bang geweest om opgepakt te worden.

Heiligen


In Amerika wonen naar schatting 38.000 fundamentalistische Mormonen die aan polygamie doen. De meesten wonen in de staat Utah. De officiƫle Mormoonse kerk, de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, veroordeelt polygamie.

Het is nog onduidelijk of de openbaar aanklager in Utah in beroep gaat tegen het vonnis.

[ - - > ]



[Source: http://nos.nl/artikel/586785-streep-door-verbod-polygamie.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten