20131228

Boycot Heinekenmerk in Ethiopië

[Time Published December 28, 2013 at 05:44PM]

*/*/*/*/*/\*\*\*\*\*

Ondanks een oproep tot een boycot van het Heinekenmerk Bedele in Ethiopië ziet de bierbrouwer geen reden de sponsoring van de Ethiopische artiest Tewodros Kassahun terug te draaien of te wijzigen.


Kassahun, die optreedt onder de naam Teddy Afro, is niet door alle etnische groepen in Ethiopië even geliefd. Met name onder de Oromo wordt de oproep tot boycot van het lokale biermerk Bedele op Facebook veel gedeeld.


De Facebookgroep heeft inmiddels bijna 23.000 leden. Ongeveer een derde van de inwoners van Ethiopië is Oromo. Ze vormen daarmee de grootste etnische groep.


Bedele


Heineken kocht in 2011 de brouwerij Bedele en onder dat merk sponsoren ze de zanger. Het merk Heineken is niet veel te koop in Ethiopië.


Teddy Afro heeft volgens de lokale Oromo-krant OPride meerdere nummers gemaakt over de keizers Haile Selassie en Menelik II. Menelik II regeerde over Ethiopië van 1889 tot 1913. Hij veroverde delen van zuidelijk Ethiopië, waarbij vooral onder de Oromo veel slachtoffers vielen. Tijdens het bewind van Haile Selassie werd in 1961 Eritrea geannexeerd, waarna daar 32 jaar lang een oorlog woedde.


Volgens een woordvoerder van Heineken wordt Teddy Afro desondanks gezien als de populairste Ethiopische artiest van het moment.


*/*/*/*/*/\*\*\*\*\*



[ Author: | Source: http://nos.nl/artikel/591398-boycot-heinekenmerk-in-ethiopie.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png] [IFTTTautoSHAREv1.002 | Shared with ifttt.com More shared news etc on: http://bit.ly/Schavuiten_blog ]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten