20131229

Assad stuurt brief aan paus

[Time Published December 29, 2013 at 02:07PM]

*/*/*/*/*/\*\*\*\*\*

De Syrische president Assad heeft een brief laten overbrengen aan paus Franciscus. In de brief spreekt Assad zijn waardering uit voor de kerstboodschap van de paus, waarin hij opriep een eind te maken aan het geweld en het lijden in Syrië.


Assad schrijft dat zijn regering klaar is om mee te doen aan de vredesbesprekingen in Genève, die op 22 januari gepland staan. Maar hij schrijft ook dat er alleen vrede kan komen als andere landen stoppen met het steunen van wat hij noemt "gewapende terroristische groepen".


Assad stelt dat de crisis moet worden opgelost door een dialoog tussen Syriërs zonder buitenlandse interventie. En verder noemt hij het bestrijden van het terrorisme de beslissende voorwaarde voor vrede.


Paus


Het Vaticaan heeft de ontvangst van de brief bevestigd, en stelt dat de paus de situatie in Syrië constant volgt.


Volgens het Syrische staatspersbureau Sana is de paus het eens met Assad dat de crisis in Syrië moet worden opgelost zonder buitenlandse interventie. Het Vaticaan heeft echter niet laten weten wat de reactie van de paus op de brief van Assad is.


VN


De VN liet gisteren weten dat het waarschijnlijk niet lukt om voor het eind van het jaar de belangrijkste chemische wapens Syrië uit te krijgen. Wel verzekert de VN dat er vooruitgang met het weghalen van de wapens wordt geboekt.


De vertraging verklaart de VN niet uit onwil, maar uit het gebrek aan veiligheid in het land en uit het slechte weer.


*/*/*/*/*/\*\*\*\*\*



[ Author: | Source: http://nos.nl/artikel/591613-assad-stuurt-brief-aan-paus.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png] [IFTTTautoSHAREv1.002 | Shared with ifttt.com More shared news etc on: http://bit.ly/Schavuiten_blog ]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten