20130911

AH zwicht voor Wakker Dier (Maxim Bange shared items on The Old Reader (RSS))

[Author: ]

[Time Published September 11, 2013 at 04:52PM]

[<-- Content]
Albert Heijn gaat in een van zijn kipschotels andere kip gebruiken. Nu zit in het product 'AH Excellent ovenschotel Kip met Pesto' zogeheten plofkip. Het supermarktbedrijf vervangt die door kip met 1 Beter Leven-Ster.

De 'Excellent Kip met Pesto' was door Stichting Wakker Dier genomineerd voor de Liegebeest 2013-verkiezing. De supermarkt vertelde over Excellent dat dit "het beste is wat er te koop is in de culinaire wereld", terwijl er volgens Wakker Dier "gewoon plofkip in zat".

Wakker Dier is blij met de aanpassing van Albert Heijn en zet, althans voor dit jaar, een streep door de nominatie van AH. "We gaan ervan uit dat de supermarktketen volgend jaar alle Excellent-producten heeft voorzien van het Beter Leven-kenmerk, anders wordt AH in 2014 alsnog genomineerd", aldus Hanneke van Ormondt van de dierenwelzijnsorganisatie.

Versnelling


Albert Heijn zegt in een reactie dat de nominatie van Wakker Dier heeft gezorgd voor een versnelling: "In de zomer hebben we al besloten dat we alle Excellent-producten voorzien van kip met één of twee sterren van de Dierenbescherming. Eind oktober was de bedoeling om hiermee naar buiten te komen, maar door de Liegebeest-nominatie hebben we dat vervroegd naar vandaag. Wij zitten niet te wachten op een Liegebeest-trofee, en Wakker Dier zit niet te wachten op een winnaar die al heeft aangekondigd producten aan te passen", aldus de woordvoerder.

FrieslandCampina, McDonald's, Arla Natura en het Duurzaam Paling Fonds blijven genomineerd voor de Liegebeest-trofee 2013.

[-->]



[Source: Maxim Bange shared items on The Old Reader (RSS) http://nos.nl/artikel/550053-ah-zwicht-voor-wakker-dier.html] | Image URL: http://ifttt.com/images/no_image_card.png]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten